flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ВЧИНЕННЯ КОРУПЦІЙНИХ ДІЯНЬ У 2015 РОЦІ

11 березня 2016, 11:53

 Як вбачається зі статистичних звітів Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області за 2015 рік, протягом року судом було розглянуто 5 адміністративних проваджень про притягнення до відповідальності осіб за вчинення корупційних діянь.

            Згідно Закону України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року корупцією є використання особою наданих їй службових повноважень чи пов'язаних з ними можливостей з метою одержання або прийняття неправомірної вигоди, прийняття обіцянки чи пропозиції такої вигоди для себе чи інших осіб, відповідно сама така обіцянка чи пропозиція та її надання. Тобто покарання за таке діяння буде застосовано як до особи, яка використовує своє службове становище та бере за це винагороду, так і до особи, яка цю винагороду дає, схиляючи до вчинення корупційного діяння.

            Згідно даних звіту у 2015 році усі п’ятеро порушників притягувалися до відповідальності за вчинення діяння, передбаченого ст. 172-7 КУпАП, а саме неповідомлення свого керівника про наявність конфлікту інтересів, що у даному випадку означає суперечність між особистими інтересами особи та її службовими повноваженнями, наявність яких може вплинути на об'єктивність або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення чи невчинення дій під час виконання наданих їй службових повноважень, що тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу в межах від 10 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 грн.)

            За результатами розгляду адміністративних проваджень усі порушники були притягнуті судом до відповідальності у вигляді штрафу на загальну суму 1530 грн.

 

О. Назаренко