flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про виконання Прилуцьким міськрайонним судом ЗУ «Про доступ до публічної інформації» в 2019 році  

 Відповідно Закону України від 13 січня 2011 року № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон) публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

До публічної інформації законом віднесено:

- всю інформацію, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень;

- визначену у статті 13 Закону інформацію, що знаходиться у володінні розпорядників, які не є суб’єктами владних повноважень (інформація щодо використання бюджетних коштів, виконання делегованих повноважень, умов постачання товарів, послуг і цін на них, інша суспільно-необхідна інформація).

У 2019 році до Прилуцького міськрайонного суду надійшло 92  письмових запитів на публічну інформацію від фізичних та юридичних осіб.  Реєстрація запитів ведеться окремо від реєстрації звернень громадян.  Зазначені запити розглянуто у встановлений законодавством термін, відповіді надіслано на електронні адреси запитувачів, вказані у запиті. Порушень термінів розгляду запитів розгляду запитів не виявлено.

Результати проведеного узагальнення свідчать, що робота із запитами на публічну інформацію, що надходять до суду, ведеться на належному рівні, здійснюється постійний контроль за якістю, своєчасністю та повнотою надання відповідей запитувачам. Відповіді на запити надаються судом своєчасно, є  змістовними, повними, вичерпними та достовірними.