flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення зборів суддів Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області 15 серпня 2022 року

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення зборів суддів

Прилуцького  міськрайонного суду

Чернігівської області

15 серпня 2022 року № _________

 

 

 

ПЛАН

дій працівників та відвідувачів суду

під час повітряної тривоги

 

 

  1. Працівникам суду, почувши сигнал повітряної тривоги, перебуваючи вдома:

Ввімкнути телевізор чи радіоприймач і уважно прослухати інформацію про характер тривоги;

Швидко одягнутися, закрити вікна, вимкнути усі електричні та нагрівальні прилади, перекрити газ, загасити печі, вимкнути світло (автоматичну коробку, рубильник тощо);

Взяти «тривожну валізу» (індивідуальні засоби захисту, запас продуктів і води, особисті документи, кишеньковий ліхтар) та найкоротшим шляхом прямувати до найближчої захисної споруди чи укриття.

У разі відсутності в радіусі 500 м від вашого будинку захисної споруди використовуйте для укриття підвальне приміщення під будинком.

Якщо ви не почули сигнал та у вас немає можливості швидко перейти у сховище, перейдіть до більш безпечного місця в квартирі: подалі від вікон, у коридор — під несучі стіні, або ванну (але закрийте рушником дзеркало).

Після завершення небезпеки, та після повідомлення про відміну повітряної тривоги працівникам суду  прибути на свої робочі місця.

  1. Почувши сигнал повітряної тривоги перебуваючи на роботі:

 

Ввімкнути радіоприймач і уважно прослухати інформацію про характер тривоги;

Швидко одягнутися, при потребі, закрити вікна, вимкнути усі електричні та нагрівальні прилади,  вимкнути світло та негайно пройти до найближчого укриття, або  скористатися підвальним приміщенням у будівлі суду.

Судовій охороні та працівникам суду пропонувати відвідувачам суду пройти до найближчого укриття або скористатися підвальним приміщенням у будинку суду.

  1. Почувши сигнал повітряної тривоги під час судового засідання:

Головуючому судді по справі негайно оголосити перерву в судовому засіданні або повідомити учасників судового процесу про відкладення розгляду справи.

Секретарю судового засідання повідомити учасників судового процесу про необхідність пройти до найближчого укриття, або до підвального приміщення у будівлі суду

  1. Керівнику апарату суду розмістити повідомлення на вхідних дверях будівлі суду, про те що під час повітряної тривоги суд не приймає відвідувачів.
  2. Судовій охороні зачиняти вхідні двері будівлі суду під час повітряної тривоги.