flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 жовтня 2021 року початок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи

05 жовтня 2021, 11:31

Вища рада правосуддя на засіданні 17 серпня 2021 року прийняла рішення № 1845/0/15-21, яким затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Вказаним Положенням врегульовано порядок функціонування окремих підсистем (модулів) ЄСІТС: «Електронний кабінет», «Електронний суд» та підсистема відеоконференцзв’язку.

 З урахуванням пункту 66 цього Положення дані підсистеми (модулі) ЄСІТС, починають функціонувати з 5 жовтня 2021 року.

Звертаємо увагу, що з початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до вимог процесуального законодавства (пункту 6 статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України, пункту 6 статті 14 Цивільного процесуального кодексу України) адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб»єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов»язковому порядку.

З огляду на викладене, нагадуємо про необхідність забезпечення виконання вищезазначених вимог процесуального законодавства щодо здійснення обов»язкової реєстрації офіційної електронної адреси в ЄСІТС за веб-посиланням – https://cabinet.court.gov.ua.

З інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися за веб-посиланням – https://wiki.court. gov.ua.