flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок за вчинення колабораційної діяльності

27 вересня 2022, 15:54

 

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області розглянув кримінальне провадження та засудив громадянина К., уродженця м. Маріуполь Донецької області, росіянина, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого за адресою: вул. Нова, с. Рубанка, Ніжинського району, Чернігівської області до 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з обслуговуванням матеріально-технічних цінностей на строк 10 років, за вчинення державної зради (ч.4 ст.1111 КК України).

В ході судового розгляду обвинувачений визнав свою вину у скоєному повністю, що було враховано судом при призначенні йому покарання.

Наразі вирок не набув чинності та може бути оскаржений до Чернігівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Довідково: 

 Відповідно до ч.4 ст.1111 Кримінального кодексу України, передача матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та/або збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора, та/або провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, караються штрафом до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.