flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав винним правопорушника у вчиненні дрібного хуліганства

15 березня 2018, 15:27

13 березня 2018 року суддя Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області визнав виним у вчиненні адміністративного правопорушення за статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство) та застосував до мешканця м.Прилук адміністративне стягнення у виді громадських робіт в мінімальних межах, тобто 40 годин ( у вільний від роботи та навчання час ( не більше чотирьох годин в день)).

                            Так, 1 лютого 2018 року правопорушник, знаходився поблизу приміщення Прилуцької поліції по вул. Котляревського 66, де відбувся мітинг активістів, в результаті якого були підпалені кілька шин в знак протесту проти призначення в. о. начальника поліції. Пожежу намагалися загасити, але дана особа навмисно перешкоджала працівникам МНС, а саме: наступаючи ногою на пожежний рукав при гасінні запалених шин та виражався нецензурною лайкою на адресу поліції.

                            При розгляді даного правопорушення, суддя керувався ступінню вини правопорушника, у зв’язку з відповідними подіями та врахуванням свідчень, показів працівників поліції, пояснень працівників служби МНС, свідків та СD диск із відеозаписом подій.

                            На даний час, вищезазначена постанова ще не набрала законної сили.

                       Довідково: за вчинення відповідного правопорушення можуть застосовуватись такі види адміністративних стягнень:як накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходв громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з врахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.