flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні 11-го класу школи №2 відвідали судове засідання з розгляду кримінальної справи

16 травня 2018, 16:11

16 травня 2018 року в приміщенні Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області відбувся захід  «День відкритих дверей» для учнів 11-го класу Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  № 2.

При зустрічі, старшокласникам було продемонстровано роботу суду та судової системи, порядком надання та отримання інформації, зверненням до суду, роз’яснення порядку надсилання судом учасникам судового процесу судових повісток у вигляді sms-повідомлення та ознайомлення із сучасними технологіями дистанційних судових засідань в режимі відеоконференції. Суддя Павлов Володимир Григорович в залі судового засідання ознайомив присутніх з особливостями суддівської професії та спеціалізацією суддів, основними принципами судочинства, які спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави. А також, було запропоновано учням бути присутніми на судовому засіданні щодо розгляду кримінальної справи відносно особи Ф., обвинуваченої за статтею 190 ч.2 КК України (шахрайство: а саме, обвинувачений займався інтернет-продажем дитячих товарів, розміщуючи оголошення на сервісі ОLХ, де обмануті покупці перераховували шахраю кошти за зазначений товар, який вони в подальшому не отримували). Таким чином, учні спостерігали за порядком розгляду справи та фіксуванням судового процесу.

По завершенню заходу суддя Прилуцького міськрайонного суду Павлов В.Г. та суддя-спікер Л.А.Зарічна побажали, учням 11-го класу, наснаги в здобутті нових знань, успішного вибору життєвого шляху та повної реалізації своїх можливостей.