flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З місяці арешту та 50 000 тисяч моральної шкоди за хуліганство, - вирок суду

07 листопада 2019, 15:32

05 листопада 2019 року  Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області постановив вирок щодо кримінального провадження по обвинуваченню громадянина П. у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство).

Інформаційно: злочин стався 8 квітня 2019 року на території комунального закладу «Прилуцького обласного будинку дитини «Надія». Обвинувачений П. в стані алкогольного сп’яніння зайшов на подвір’я закладу, де в цей час на прогулянці перебували малолітні діти з вихователем. Засуджений П. почав висловлюватися нецензурною лайкою, але після зауваження вихователя залишити заклад, чоловік почав проявляти агресію.  Засуджений П. схопив вихователя закладу за голову та волосся, наніс останній тілесні ушкодження у вигляді рваної рани на лівій вушній раковині, що відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень. Іншій працівниці закладу пошкодив авто, яке розташовувалося на території закладу.

Дослідивши всі матеріали кримінальної справи, врахувавши покази свідків, висновки експертів, суд визнав винним обвинуваченого А. у вчиненні кримінального правопорушення і призначив йому покарання у виді арешту строком на 3 (три) місяці.

Також, із засудженого стягнуто відшкодування моральної шкоди на користь потерпілої у розмірі 50 000 тисяч гривень.

 Вирок законної сили не набрав та може бути оскаржений протягом 30 днів до Чернігівського апеляційного суду.