flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

6 місяців арешту отримав чоловік за неправдиве повідомлення про  замінування комунального підприємства  

15 листопада 2019, 14:53

 

14 листопада 2019 року  Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області постановив вирок щодо кримінального провадження по обвинуваченню громадянина Б. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

15 жовтня 2019 року, о 18 год. 50 хв. громадянин Б. перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, за місцем свого проживання, здійснив телефонний дзвінок на спец-лінію «102» та в ході розмови, достовірно знаючи, що поширена ним інформація є неправдивою, повідомив про те, що він щойно замінував «Прилукитепловодопостачання».

В судовому засіданні обвинувачений Б. свою вину визнав та щиро каявся. Також повідомив, що  в нього склалися неприязні відносини з його дружиною, яка працює в КП «Прилукитепловодопостачання», із-за того, що остання не дає можливості бачитися з сином. Того вечора він перебуваючи в стані сп’яніння зателефонував своїй дружині, яка працювала в нічну зміну і у них виник скандал. Після чого він зателефонував на 102 і повідомив про мінування. В скоєному розкаюється і просить суворо не карати.

Суд, обираючи покарання, врахував обставини, що характеризують обвинуваченого, а саме: позитивна характеристика, є учасником АТО, на обліку лікарів нарколога та психіатра не перебуває, а також з урахуванням висновку наданому Прилуцьким МРВ відділу з питань пробації у досудовій доповіді, яким встановлено, що виправлення обвинуваченого не можливе без застосування покарання пов’язаного з обмеженням чи позбавленням волі  та призначив йому  покарання із застосуванням статті 69 КК України у виді арешту на строк 6 (шість) місяців.

 Вирок законної сили не набрав та може бути оскаржений протягом 30 днів до Чернігівського апеляційного суду.