flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено чоловіка до 3 років позбавлення волі за зухвалий вчинок

02 грудня 2019, 16:53

 

29 листопада 2019 року  Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області постановив вирок щодо кримінального провадження по обвинуваченню громадянина Л. у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство).

Інформаційно: злочин стався 3 червня 2019 року, потерпіла М. їхала на велосипеді з дачі, по дорозі додому зустріла обвинуваченого Л., який був із собакою породи Лайка. Жінка зробила зауваження господареві пса, і попросила притримати його, бо собака кинулась на неї. Засуджений Л. відреагував спершу нецензурною лайкою, а потім дістав травматичний пістолет та вистрелив 6 разів в обличчя та тулуб потерпілої. А коли закінчилися набої, почав бити жінку руками та ногами, намагався задушити. Після чого завдав декілька ударів по голові потерпілої рукояткою пістолета та змушував змивати кров з обличчя та голови в калюжі, дві години її тримав, і постійно розмовляв вирішуючи відпускати її чи добивати. Після того, як потерпіла сказала, що не буде заявляти в поліцію – її відпустив. Потім,  засуджений Л. сів на велосипед і зник у невідомому напрямку, спричинивши потерпілій М. легкі тілесні ушкодження.

Обвинувачений Л. свою вину в пред’явленому обвинуваченні визнав повністю та не зміг пояснити мотивів свого злочину.

Дослідивши всі матеріали кримінальної справи, висновки експертів, суд визнав винним обвинуваченого Л. у вчиненні кримінального правопорушення і призначив йому покарання у виді трьох років позбавлення волі.

Також, із засудженого стягнуто відшкодування моральної шкоди на користь потерпілої у розмірі 25 000 тисяч гривень та матеріальної шкоди – 3 356 тис. гривень.

Вирок законної сили не набрав та може бути оскаржений протягом 30 днів до Чернігівського апеляційного суду.