flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено прилучанина за пропаганду «руського міру» та виправдання війни.

09 вересня 2022, 10:46

 

07 вересня 2022 року Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області постановив вирок щодо кримінального провадження по обвинуваченню громадянина А у вчиненні злочину, передбаченого статтею 436 Кримінального кодексу України, як розповсюдження матеріалів із публічними закликами до агресивної війни.

Являючись громадянином України, особа А усвідомлюючи злочинність своїх дій, знаходячись за місцем свого проживання в місті Прилуки, за допомогою мобільного телефону та використовуючи особистий профіль у соціальній мережі російського походження «Одноклассники», умисно розповсюдив матеріали інших користувачів вказаної соціальної мережі, а саме, публікацію з назвою: «Вокруг истерики о войне! В святую Русь!» в якій містяться публічні заклики до агресивної війни.

Під час судового розгляду обвинувачений А повністю визнав свою вину за предʼявленим обвинуваченням. У скоєному щиро розкаюється, шкодує про вчинене, запевняє про недопущення протиправної поведінки в майбутньому та просив пом’якшити міру покарання.

Дослідивши всі матеріали справи, суд визнав винним обвинуваченого А і призначив йому покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі із встановленим іспитовим строком тривалістю в 2 роки.

Звертаємо увагу, що вирок суду ще не набрав законної сили.