flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо направлення до суду процесуальних документів та іншої поштової кореспонденції електронною поштою  

01 травня 2023, 10:06

 

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області  повідомляє, що відповідно до статті 7 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» оригіналом електронного документа вважається електронний примірник документа з обов»язковими реквізитами, у тому числі з електронним підписом автора або підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України «Про електронні довірчі послуги».

Тому, при направленні до суду процесуальних документів та іншої поштової кореспонденції електронною поштою, необхідно щоб кожен документ був підписаний автором за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Одночасно нагадуємо, що Ви також можете скористатися послугами підсистеми «Електронний суд», що забезпечує можливість користувачам створювати та надсилати в електронному вигляді процесуальні документи чи інші документи до суду, інших органів та установ у системі правосуддя, а також отримувати інформацію про стан і результати розгляду таких документів. Інструкція користувача Електронного суду розміщена на вебсторінці технічної підтримки користувачів ЄСІТС за вебадресою https://wiki-ccs.court.gov.ua/.