flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККСУ затвердила форми декларацій родинних зв’язків та доброчесності суддів

07 грудня 2016, 16:38

 Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) затвердила форми декларацій родинних зв’язків судді та кандидата на посаду судді, форми декларації доброчесності судді.

Відповідні затверджені форми декларацій оприлюднені на сайті ВККСУ:

1. Декларація родинних зв’язків судді . http://vkksu.gov.ua/userfiles/declrzs.pdf

2. Декларація родинних зв’язків кандидата на посаду судді.

3. Декларація доброчесності судді. http://vkksu.gov.ua/userfiles/decld.pdf

«Згідно з підпунктом 2 пункту 41 Розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (далі – Закон) у шестимісячний строк з дня набрання чинності Законом Комісія має здійснити організаційно-технічні заходи, необхідні для заповнення декларації родинних зв’язків судді (кандидата на посаду судді) та декларації доброчесності судді на офіційному веб-сайті Комісії.

До виконання Комісією підпункту 2 пункту 41 Розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону декларації родинних зв’язків судді (кандидата на посаду судді) та декларації доброчесності судді подаються у паперовій формі», – йдеться у повідомленні ВККСУ.

Відповідно до пункту 42 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону судді зобов’язані подати до Комісії декларацію родинних зв’язків судді та декларацію доброчесності судді:

1) судді Верховного Суду України, судді вищих спеціалізованих судів – протягом шістдесяти днів з дня набрання чинності Законом;

2) судді апеляційних судів – протягом дев’яноста днів з дня набрання чинності Законом;

3) судді місцевих судів – протягом шести місяців з дня набрання чинності Законом.

Додамо, що 11 листопада 2016 року у приміщенні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України відбудуться збори представників громадських об’єднань для призначення членів Громадської ради доброчесності.

Як повідомляв «Ні корупції!», на початку жовтня Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) розпочала прийом документів для участі у зборах представників громадських об’єднань з метою створення Громадської ради доброчесності.

За інформацією ВККСУ, Громадська рада доброчесності утворюється з метою сприяння Вищій кваліфікаційній комісії суддів України у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності для цілей кваліфікаційного оцінювання.

 

Ні корупції!

http://nikorupciji.org/2016/11/02/vkksu-zatverdyla-formy-deklaratsij-rodynnyh-zvyazkiv-ta-dobrochesnosti-suddiv/