flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася робоча зустріч судді-спікера Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області з представником відділу Прилуцького бюро правової допомоги.

15 березня 2017, 16:37

 

15 березня 2017 року у приміщенні Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області відбулася робоча зустріч судді-спікера Зарічної Лариси Анатоліївни, керівника апарату суду Іценко Юлії Олександрівни з головним спеціалістом відділу Прилуцького бюро правової допомоги НЦНБВПД Кузьменко Анною Іванівною.

Предметом зустрічі було обговорення співпраці суду з Прилуцьким бюро правової допомоги щодо інформування громадян про можливість та порядок  отримання безоплатної правової допомоги.

Анна Іванівна повідомила, що Прилуцьке бюро правової допомоги є самостійним відділом Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги,  та знаходиться за адресою: вул. Гімназична, 94, м. Прилуки, (тел. 5-07-70), http://bezbroni.net/organization/prilucke-buro-pravovoi-dopomogi.

Також повідомила, що бюро у своїй діяльності  керується  Законом України «Про безоплатну правову допомогу», відповідно до якого, кожен громадянин України, іноземець, особи без громадянства, у тому числі біженці чи особи, які потребують додаткового захисту, можуть отримати в повному обсязі безоплатну первинну правову допомогу, а також можливість певної категорії осіб отримати безоплатну вторинну правову допомогу.

Безоплатна первинна правова допомога включає такі види правових послуг:

1.     надання правової інформації;

2.     надання консультацій і роз'яснень з правових питань;

3.     складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);

4.     надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

Безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг:

1.     захист;

2.     здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

3.     складення документів процесуального характеру.

Суддя-спікер Лариса Анатоліївна подякувала Анні Іванівні за візит, та висловила свою надію на те, що право кожного на професійну правничу допомогу, гарантованого Конституцією України,  буде реалізовано.