flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Прилуцького міськрайонного суду – О.Ільченко переймав досвід електронного судочинства

13 лютого 2018, 08:55

9 лютого 2018 року  в Київському районному суді міста Одеси, відбулася зустріч організованою громадською організацією «Асоціація слідчих суддів України» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках програми «Нове правосуддя». В даному навчанні за програмою «Електронний суд» взяли участь представники: Київської, Чернігівської, Житомирської та Вінницької областей.

З вітальним словом виступив голова АССУ та голова Київського районного суду міста Одеси - Сергій Чванкін, який привітав учасників та побажав плідної роботи в рамках заходу. «Ми хочемо поділитися з вами нашим досвідом, щоб ви зрозуміли, що в електронному судочинстві немає нічого поганого і страшного. Поки що для багатьох із вас це незрозумілий інструмент, але коли ви розберетеся, як його застосувати, то зрозумієте, що це зручно і ефективно. Завдяки підтримці Програми USAID «Нове правосуддя» наша країна отримала можливість не просто спостерігати за інноваціями в судочинстві з боку, а стати частиною цього процесу», - зазначив Сергій Чванкін.

На зустрічі розглядалися та обговорювалися наступні питання: «Електронний суд: поняття, елементи, зарубіжний досвід, новелли ЦПК України», «Е-суд та Е-прокуратура: співпраця, результати, перспективи», «Стан запровадження проекту «Електронний суд» в Київському районному суді м. Одеса», «Заповнення інформаційних прогалин у співпраці судової системи та суспільства», «Практичне застосування всіх опцій та переваг електронного судочинства» та ін.

На завершення заходу Сергій Чванкін вручив гостям заходу сертифікати та подякував за плідну та інтенсивну роботу в рамках грантового проекту.