flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся день відкритих дверей для учнів 9 класу школи №9 в Прилуцькому міськрайонному суді

25 квітня 2018, 16:18

25 квітня у приміщенні Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області відбувся захід  «День відкритих дверей» для учнів 9-го класу Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  № 9.

Під час екскурсії старшокласники ознайомилися з приміщенням суду, з порядком надання та отримання інформації, порядком звернення до суду, про що слід пам’ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді, мали змогу побувати в залі судового засідання. У доступній формі було роз’яснено про реєстрацію, рух документів, які безпосередньо надходять до суду та порядок роботи з ними в програмі ДЗС, про порядок щодо надсилання судом учасникам судового процесу текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень, про архів суду, куди передаються та зберігаються за номенклатурою всі розглянуті справи після закінчення поточного року. Крім того, учнів було ознайомлено з сучасними технологіями дистанційних судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку.

Суддя Павлов Володимир Григорович в залі судового засідання ознайомив присутніх з особливостями суддівської професії та спеціалізацією суддів, основними принципами судочинства, які спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави, в ході якої старшокласники мали можливість задавати питання та отримувати кваліфіковані відповіді, які трапляються з ними в повсякденному житті.

Наприкінці зустрічі суддя Прилуцького міськрайонного суду Павлов В.Г. побажав, учням 9-го класу, наснаги в здобутті нових знань, успішного вибору життєвого шляху та повної реалізації своїх можливостей.

Таким чином, подібний захід був спрямований для засвоєння правової світи, виховання правової культури, формування правильного сприйняття функції правосуддя, ролі судді в суспільстві та обмежень, що накладає на суддю виконання такої важливої функції, покращення розуміння та довіри суспільства до системи правосуддя та, як результат, посилення незалежності судової влади.