flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винесено вирок у кримінальній справі про умисне тяжке тілесне ушкодження

11 травня 2018, 16:18

11.05.2018 року Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області  завершив розгляд кримінального провадження по обвинуваченню громадянин С.та Д. у вчиненні кримінальних правопорушень  п.12 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Громадянини С. та Д., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, прибули до будинку потерпілого С. Під час розмови між присутніми виник словесний конфлікт, який відразу переріс в бійку. Внаслідок чого обвинувачені С. та Д. спричинили останньому тяжкі тілесні ушкодження у вигляді: закритої черепно-мозкової травми, від якої  потерпілий С. помер.

Дослідивши всі матеріали справи, врахувавши всі обставини, і те, що можливість добути у справі інші докази вичерпано, колегія суддів дійшла висновку, що органом досудового слідства, дії обвинувачених, невірно кваліфіковані за ст. 115 ч. 2 п.12 КК України, тому їх дії підлягають перекваліфікації за ст. 121 ч. 2 КК України, тобто спричинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого.

Враховуючи вищевказане, суд визнав винних С. та Д. та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 8 років.