flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено особу до 14 років позбавлення волі за розбійний напад та замах на умисне вбивство  

06 травня 2019, 15:44

 

06 травня 2019 року  Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області постановив вирок щодо кримінального провадження по обвинуваченню громадянина Г. у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 15 (замах на злочин),  пунктами 6 та 9 частини 2 статті 115 (умисне вбивство), частини 4 статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Інформаційно: обвинувачений Г. вчинив розбій за попереднім зговором з особою, з якою проникли до приміщення продуктового магазину. Погрожуючи продавчині магазину   предметом схожим на пістолет, зв’язали останню та заволоділи грошима з касового апарату у сумі 7000 гривень. Та коли намагались зникнути з приміщення на заваді їм стали відвідувачі магазину, які спробували зупинити нападників та перешкодити вчиненню злочину. Обвинувачений Г. вистрелив одному з відвідувачів магазину в область голови, чим спричинив останньому тілесні ушкодження у вигляді: відкритої черепно-мозкової травми, сліпого проникаючого вогнепального поранення голови з вдавленим переломом лобної кістки справа і забоєм – розтрощенням головного мозку лобних долей, субконьюктивального розриву склери нижньої повіки правого ока, які, згідно висновку судово-медичної експертизи, відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень, як небезпечних для життя в момент заподіяння, після чого з місця вчинення кримінального правопорушення зникли.

Дослідивши всі матеріали справи, суд визнав винними обвинуваченого Г. у вчиненні кримінального правопорушення і призначив йому покарання у виді 14 років позбавлення волі.

            Вирок законної сили не набрав та може бути оскаржений протягом 30 днів до Чернігівського апеляційного суду.