flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено чоловіка до 6 років позбавлення волі за вчинення смертельної ДТП  

10 травня 2019, 12:10

 

10 травня 2019 року  Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області постановив вирок щодо кримінального провадження по обвинуваченню громадянина Р. у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Інформаційно: обвинувачений Р. не впорався з керуванням та допустив наїзд на пішоходів потерпілих Є. та Ш., які рухалися по узбіччю. В результаті дорожньо-транспортної пригоди одна з потерпілих від отриманих травм померла на місці пригоди, потерпіла Ш. отримала тілесні ушкодження, які відносяться до категорії середнього ступеню тяжкості за ознакою розладу здоровя на строк понад 21 добу.

Дослідивши всі матеріали справи, врахувавши покази свідків та потерпілих, висновки експертів, суд визнав винними обвинуваченого Р. у вчиненні кримінального правопорушення і призначив йому покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Також, із засудженого стягнуто відшкодування моральної шкоди: на користь сина загиблої – 250000 тис. грн.; та на користь потерпілої Ш. – 70000 тис. грн.

            Вирок законної сили не набрав та може бути оскаржений протягом 30 днів до Чернігівського апеляційного суду.