flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

10200 штрафу та позбавлення прав за керування в нетверезому стані

29 січня 2020, 11:49

28 січня 2020 року Прилуцький  міськрайонний суд Чернігівської області ухвалив постанову про притягнення водія легковика за керування в стані алкогольного сп’яніння та призначив адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

В судове засідання правопорушник К. не з’явився, хоча про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, про що свідчило поштове відправлення, яке повернулося на адресу суду з відміткою про «вручено особисто».

Отже, суд дійшов висновку, що вина чоловіка доведена належними доказами (про що свідчить висновок щодо результатів медичного огляду), в його діях вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення  (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння), в зв’язку з чим застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами.