flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особу засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна за збут наркотичних засобів

16 березня 2020, 16:43

16 березня 2020 року  Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області постановив вирок щодо кримінального провадження за  обвинуваченням   громадянина К. у вчиненні кримінального правопорушення, передбачених за частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Органом досудового розслідування, раніше неодноразово засуджений К. обвинувачується в тому, що 15.07.2019 року в м. Прилуки незаконно придбав 14 пакетиків амфетаміну загальною вагою 2,9481 г, що є великим розміром, з метою подальшого незаконного збуту. 16.07.2019 року працівниками поліції в ході особистого обшуку обвинуваченого К. було виявлено та вилучено 14 пакетиків амфетаміну.

А також на початку липня 2019 року у невстановленому місці, у невстановленої особи, шляхом так званої «прихованої закладки», придбав психотропну речовину – амфетамін. 09.07.2019  року обвинувачений К. звинувачується одразу по декількох епізодах, а саме: неодноразово збував пакетики амфетаміну шляхом так званої «прихованої закладки»  в парку поблизу Центру творчості дітей та юнацтва міста Прилуки.

Дослідивши всі матеріали справи, врахувавши обставини, що характеризують обвинуваченого, а саме: негативна характеристика, неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності та на шлях виправлення не став і продовжує вчиняти злочини, суд визнав винним обвинуваченого К. у скоєнні кримінального правопорушення по епізоду від 16.07.2019 року і призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, за виключенням житла.

Натомість, суд визнав невинуватим у пред’явленому обвинуваченні по епізодам інкримінованого обвинуваченому К. діяння від 09.07.2019 року щодо збуту психотропних речовин в парку поблизу Центру творчості дітей та юнацтва міста Прилуки та виправдав за недоведеністю наявності в його діях складу злочину за даними епізодами.

 

Зазначимо, що вирок суду не набрав законної сили.